Katwijk is een sportstad. En dat is niet alleen omdat Katwijk 5 voetbalclubs heeft in de bovenste divisies van het amateurvoetbal. Nee, er is meer sport in Katwijk. Van recreatief tot topsport. En van regionale kampioenen tot Europese kampioenen. Katwijk kent 81 sport(gerelateerde) verenigingen waar Katwijkse sporters plezier hebben, hard trainen en zelfs records breken. Maar Katwijk kent ook sporters die bij verenigingen of clubs buiten Katwijk of zelfs buiten Nederland actief zijn. Katwijk is een sportstad. En daar mogen we best trots zijn.

Katwijkse sporters belonen voor bijzondere prestaties

Daarom organiseren we ieder jaar het Sportgala Katwijk en de Sportverkiezingen Katwijk. Tijdens een sportief en spectaculaire avond brengen we Katwijkse sporters, supporters en inwoners bij elkaar. We ontmoeten elkaar, leren elkaar kennen en belonen Katwijkse sporters, teams en initiatieven op sportief gebied voor hun bijzondere prestaties.

7 prijzen verdelen in 5 categorie├źn

We verdelen de Katwijkse sportprijzen in 5 categorie├źn:

  • Sportman van het Jaar
  • Sportvrouw van het Jaar
  • Sportbelofte van het Jaar
  • Sportploeg van het Jaar
  • Sportinitiatief van het Jaar

Bij de categorie ‘Sportinitiatief van het Jaar’ ontvangt 1 initiatief de juryprijs. Daarnaast bepaalt het publiek, aan de hand van korte presentaties, de nummers 2 en 3. De winnaars in deze categorie ontvangen een geldprijs.

Bekijk de winnaars van 2017 en de winnaars van de vorige edities.

Gala waardige locaties

De Sportverkiezingen Katwijk 2017 vonden plaats tijdens het Katwijkse sportgala. Het sportgala werd dit keer gehouden op 26 januari 2018 in het Dorpshuis in Valkenburg. Net als vorig jaar toverden we het Dorpshuis om tot een gala waardige locatie.

Het adres van het Dorpshuis is Kerkweg 3, 2235 BC in Valkenburg.