Katwijk is een sportstad. En dat is niet alleen omdat Katwijk 5 voetbalclubs heeft in de bovenste divisies van het amateurvoetbal. Nee, er is meer sport in Katwijk. Van recreatief tot topsport. En van regionale kampioenen tot Europese kampioenen. Katwijk kent 74 sport(gerelateerde) verenigingen waar Katwijkse sporters plezier hebben, hard trainen en zelfs records breken. Maar Katwijk kent ook sporters die bij verenigingen of clubs buiten Katwijk of zelfs buiten Nederland actief zijn. Katwijk is een sportstad. En daar mogen we best trots zijn.

Katwijkse sporters belonen voor bijzondere prestaties

Daarom organiseren we ieder jaar de Avond van de Sport met de Sportverkiezingen Katwijk. Tijdens een sportief en spectaculaire avond brengen we Katwijkse sporters, supporters en inwoners bij elkaar. We ontmoeten elkaar, leren elkaar kennen en belonen Katwijkse sporters, teams en initiatieven op sportief gebied voor hun bijzondere prestaties. Tevens hebben we oog voor bestuurders, bedrijven, jeugdteams en sportverenigingen die excelleren.

Verschillende prijzen in 8 categorieën

We verdelen de Katwijkse sportprijzen in 4 categorieën:

  • Sportman van het Jaar
  • Sportvrouw van het Jaar
  • Sportbelofte van het Jaar
  • Sportploeg van het Jaar

Sport bewegen & meedoen

Sporten is meer dan topprestaties leveren en winnen. Het is ook – en misschien wel vooral – bewegen; iedereen meedoen, samen lekker bezig blijven. Voor de komende Avond van de Sport zijn we op zoek naar  vrijwilligers, sporters en bedrijven/instanties die een voorbeeld zijn van de verbindende kracht van sporten & bewegen voor iedereen.

Aanmelden kan voor de volgende categorieën:

  • Bestuurders
  • Bedrijven
  • Jeugdteams
  • Sportverenigingen

Aanmelden kan tot vrijdag 3 januari 2020. Stuur een mail naar: nominaties@sportverkiezingenkatwijk.nl

Een anonieme een jury kiest uit de aanmeldingen 3 nominaties en uiteindelijk de winnaar.

De winnaar wordt op de Avond van de Sport bekend gemaakt.

Bekijk de winnaars van 2018 en de winnaars van de vorige edities.

Bijzondere initiatieven

Net als voorgaande jaren worden ook  bijzondere initiatieven en activiteiten van (sport)verenigingen beloond. Dat mag en kan van alles zijn; zowel een nieuw evenement als een evenement wat we al jaren kennen.  Maar ook een eenmalige activiteit voor een speciale doelgroep. Afgelopen jaren hebben o.a. de Watersportdag, Katwijk Fietst en het Talenten Programma van Grasshoppers een prijs ontvangen.

Tijdens de Avond voor de Sport houden de deelnemers een pitch van 1 minuut; het publiek bepaalt vervolgens welke 3 aanmeldingen er naar huis gaan met een leuke geldprijs!

Aanmelden kan tot vrijdag 17 januari 2020.

Podium ‘Avond van de Sport’

De Van Zessen Claer Sportverkiezingen Katwijk vonden in 2019 plaats in het Dorpshuis in Valkenburg. Net als vorig jaar toveren we ook in 2020 het Dorpshuis om tot podium voor de ‘Avond van de Sport’ waar je als sportliefhebber bij moet zijn!

Het adres van het Dorpshuis is Kerkweg 3, 2235 BC in Valkenburg.