In januari 2019 eerde Katwijk haar sporters die in 2018 excelleerden. Een speciale prijs ging naar Dirk Kuijt, de grootste voetballer uit de geschiedenis van de gemeente. Verder vielen Arno Kamminga, Ingrid van der Plas, Jari Roggeveen, Grasshoppers Dames 1 en het basketbal topsportprogramma in de prijzen.

Sportman van het Jaar – Arno Kamminga

“Een zwemwonder. Een specialist op de schoolslag. Een sportman die er alles voor over heeft om de wereldtop te bereiken en die dolgraag wil schitteren op de Olympische Spelen in 2020 te Tokio,” zo beschreef de jury Arno Kamminga. De zwemmer behaalde dit jaar zevende plaatsen op het EK en het WK en zwom diverse Nederlandse records. Daarom werd hij, voor de derde keer op rij, uitgeroepen tot Sportman van het Jaar.

Sportvrouw van het Jaar – Ingrid van der Plas

Ingrid van der Plas is al meer dan 10 jaar een vaste waarde in Dames 1 van Solar-systemen Grasshoppers. Afgelopen seizoen won ze met haar team alles wat er te winnen valt. En sinds vrijdag is ze ook Sportvrouw van het jaar. De jury sprak haar grote waardering uit voor haar inzet, leiderschap en doorzettingsvermogen.

Sportbelofte van het Jaar – Jari Roggeveen

Jari Roggeveen, die dit jaar definitief zijn naam vestigde in de spectaculaire BMX-sport met de winst van 8 PRO-toernooien en de zevende plaats op het Nederlands kampioenschap, is de Sportbelofte van 2018. De jury toonde zich onder de indruk van deze prestaties en de enorme trainingsinspanning, die Jari levert om te groeien in zijn sport.

Sportploeg van het Jaar – Grasshoppers Dames 1

Grashoppers Dames 1 werd uitgeroepen tot Sportploeg van het jaar. De ploeg won drie prijzen: de landstitel, de beker en de supercup. De jury noemt dit prestaties van ongekend formaat en was ook onder de indruk van de teamgeest en de passie die de speelsters van Grashoppers iedere wedstrijd weer laten zien.

Sportinitiatief van het Jaar – Grasshoppers topsportprogramma

Het topsportprogramma van Grashoppers is uitgeroepen tot Sportinitiatief van 2018. Solar-systemen Grasshoppers wil dat 60% van de selectie uit eigen jeugd bestaat. Met dit beleid als basis behaalde de basketbalclub de afgelopen jaren het ene succes na het andere. De jury noemt dit een bijna ongelofelijke prestatie en roemt het topsportprogramma dat jonge talenten uit de vereniging nog beter maakt.

Oevreprijs – Dirk Kuijt

Tijdens zijn imposante carrière speelde Dirk Kuijt andere voor Feyenoord, Liverpool en het Nederlands Elftal en mocht hij grote successen vieren: landstitels, de Champions League en een tweede en derde plek op het WK. Omdat Kuijt zijn carrière dit jaar beëindigde, vond de jury het een goed moment om hem te onderscheiden met een oeuvreprijs.

Meer winnaars?

Ben je benieuwd naar de nominaties en winnaars van de vorige edities van de Sportverkiezingen Katwijk? Bekijk dan de geschiedenis van de Sportverkiezingen.

Hieronder vind je de foto’s van de winnaars van 2018.