Atletiekvereniging Rijnsoever

Atletiekvereniging Rijnsoever

AV Rijnsoever is opgericht in 1977 in Katwijk. Naast het beoefenen van atletiek wordt er ook krachtsport beoefend. De atletiekvereniging (atletiekbaan en clubhuis) is gelegen aan Sportpark De Krom te Katwijk. Sinds de opening van de nieuwe accommodatie is de krachtsport in hetzelfde clubgebouw aan de Olympiaweg te vinden. De vereniging heeft ten doel: het (doen) beoefenen en het bevorderen van de atletieksport en krachtsport voor iedereen en in welke verschijningsvorm dan ook. De rol die AVR maatschappelijk heeft, is het bieden van een gelegenheid voor jong en oud om zich te kunnen ontspannen en de gezondheid te bevorderen.

AVR heeft op dit moment 550 leden, waaronder recreatiesporters, jeugdleden en krachtsporters afkomstig uit Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg en Noordwijk. Het ledenbestand vereniging breed is de laatste jaren sterk gegroeid. Voor een deel komt dit voort uit belangstelling van de jeugd voor de baan en de krachtsport, maar ook het volwassen publiek groeit gestaag door.

Ook g-sport (atletiek voor mensen met een beperking) behoort vanaf 2012 tot een van de vaste onderdelen bij AVR.

Daarnaast heeft AV Rijnsoever sinds 2014 ook een wandelgroep voor iedereen die aan de fitheid wil werken. Ook bij deze vorm van bewegen staat voorop dat het behalve gezond ook leuk en gezellig moet zijn!

Voor meer informatie over alle mogelijkheden bij AV Rijnsoever wordt verwezen naar de website.

 

 

Website: http://www.avrijnsoever.nl