Voor de tweede keer op rij kampioen, winnaar van de Supercup én winnaar van de Final Four. Grasshoppers Dames 1 heeft het ‘kunstje’ van 2018 gewoon herhaald.  Met een mix van jong talent en ervaren spelers is Dames 1 van Grasshoppers qua titels dé te kloppen ploeg in de dames-divisie van basketbal minnend Nederland.  

“Eigenlijk zijn het al vier ongelooflijke seizoenen op rij,” zegt teammanager Ariea van Wijk. Ze is zelf ook verrast door de successen van het afgelopen jaar. “We zitten eigenlijk sinds het seizoen 2019-2020 in een bouwproces voor een nieuw team waarin 3 nieuwe meiden moeten worden ingepast.” Sinds september 2019 staat er ook een nieuwe coach voor de groep in de persoon van Axel Gouw. Een oude bekende die al eerder het tweede vrouwenteam van Grasshoppers onder zijn hoede had.

De nieuwe coach mocht aan het begin van het seizoen een ervaren speelster verwelkomen. Karin Kuijt keerde terug op het oude nest. Daarmee werd het verlies aan ervaring door het vertrek van haar zus Fleur Kuijt weer opgevangen. Geen overbodige luxe voor een team met leeftijden variërend van 16 tot 29 jaar. Zus Fleur Kuijt richt zich nu fulltime op het nationale 3×3 team en Olympische kwalificatie.

De uitwedstrijd om het landskampioenschap tegen Loon Lions uit Landsmeer werd overtuigend gewonnen met 30-64 in het voordeel van de geel-zwarten uit Katwijk. Als koploper in de huidige competitie wordt alvast vooruitgekeken naar 20 en 21 december, als de strijd om het winterkampioenschap (de Final Four) losbarst. Dat de Final Four in december wordt gehouden, heeft alvast als voordeel dat Dames 1 bij het Sportgala op 24 januari aanwezig kunnen zijn. Dat was afgelopen jaar anders toen op 25 januari de dames in de halve finale stonden tegen Lekdetec.nl.