Bijzondere bijdragen

Naast veel aandacht voor de sportprestaties van de genomineerden in de diverse categorieën, is er tevens oog voor het bredere sportplaatje in de gemeente Katwijk. Immers, sporten is meer dan het leveren van uitzonderlijke sportprestaties. Sport is ook en vooral bewegen, vitaliteit, meedoen en ‘lekker bezig blijven’. Tijdens de Avond van de Sport worden er daarom ook prijzen uitgereikt aan bestuurders, verenigingen en bedrijven die een extra bijdrage hebben geleverd om de gemeente Katwijk en Katwijkers, Rijnsburgers en Valkenburgers in beweging te krijgen en te houden.

Nominaties BESTUURDERS

Jaap Janssen: Voorzitter Valken’68, actief pleitbezorger van multifunctioneel gebruik van sportaccommodaties, altijd op zoek naar samenwerking en actief betrokken bij het thema Vitale Sportvereniging en Lokaal Sportakkoord.

Jan & Carry Hoek: Bestuurders van de bloeiende watersportvereniging Skuytevaert. Samenwerking, verbinding en vernieuwing zijn de drijfveren van dit energieke duo. Initiatiefnemers van o.a. de Watersportdag (Sportinitiatief van het jaar 2016).

Jack van der Plas: Voorzitter van de Katwijkse Damclub. Besturen van een kleine(re) vereniging vraagt om veelzijdigheid en doorzettingsvermogen. Laten dat nou net twee kenmerkende eigenschappen zijn van Jack van der Plas.

Nominaties VERENIGINGEN

Quick Boys: Als (bijna) 100-jarige voetbalvereniging nog altijd vitaal en volop in beweging. Quick Boys laat zien dat sportieve (top) prestaties heel goed samen gaan met een levendige vrijwilligersorganisatie, iedereen laten meedoen en aandacht voor breedtesport.

SKR: Sportvereniging Katwijk Rijn met meer dan 500 leden verdeeld over turnen, gym, aerobics en dans! Jong beginnen met bewegen en iedereen op zijn of haar eigen niveau sporten, maken van SKR een pareltje onder de ruim 70 verenigingen in Katwijk.

BC De Valken: Badminton Club ‘de Valken’; klein maar fijn. Sportieve prestaties neerzetten in een gezellige en ontspannen sfeer, daar gaat het bij ‘de Valken’ om. Badminton: Een sport voor jong en oud!

Nominaties BEDRIJVEN

Rabobank Leiden – Katwijk

“Samen bereik je meer dan alleen,” luidt de slogan van deze bank, die

maatschappelijke verantwoordelijkheid hoog in het vaandel heeft staan.

Door middel van sponsoring, donaties en het Wensenfonds ondersteunt Rabobank Leiden-Katwijk lokale activiteiten, initiatieven en verenigingen. 

KBM

‘Bouwen aan Morgen’ is het motto van de Katwijkse Bouw Maatschappij. Een familiebedrijf met aandacht voor gezondheid en welzijn van medewerkers en de Katwijkse samenleving. De KBM is overtuigd van gemeenschapszin en gelooft en investeert in de kracht van het verenigingsleven en in sport & bewegen. Tevens weet de KBM zich betrokken bij verschillende andere lokale en regionale evenementen.

Ouwehand Visverwerking

De geschiedenis van Ouwehand Visverwerking gaat terug naar het begin van de vorige eeuw (1905). Inmiddels is Ouwehand Visverwerking niet meer weg te denken in de Katwijkse sportwereld. De sleutelwoorden van dit bedrijf, ‘gezond en duurzaam’, slaan daarom niet alleen op het visproduct maar ook op haar maatschappelijke betrokkenheid. Het oer-Katwijkse bedrijf is actief in het voetbal én sterk betrokken bij het verenigingsleven en de breedtesport.