Waar een kleine club groot in kan zijn. Dat predicaat is van toepassing op fusieclub RVV (Rijnwijker Volleybal Vereniging), ontstaan uit Rijnsburgse, Valkenburgse en Katwijkse volleybalverenigingen.  Het afgelopen jaar was een bewogen jaar voor Heren 1 van RVV met een kampioenschap, een veelbelovende deelname aan een nationaal bekertoernooi en afscheid van een clubicoon.

Allereerst was daar het kampioenschap en promotie naar de Tweede Divisie. Het vormt een mijlpaal in de clubgeschiedenis want niet eerder was men actief in de landelijke competitie. Na een moeizame competitiestart begon het te draaien en werd Heren 1 uiteindelijk overtuigend kampioen van de Derde Divisie. In de finale tegen NVC toonde Heren 1 zich in bloedvorm en deed hun ervaring en lengte in het veld de rest.

En nog was de ‘succes-koek’ niet op. Met het winnen van de nationale beker won Heren 1 de ‘dubbel’. De finale van het bekertoernooi werd overtuigend met 3-0 gewonnen van VTC Woerden. Het was 22 jaar geleden dat RVV in een seizoen de ‘dubbel’ pakte.

“Het is snel gegaan,” zegt Alexander van Duijvenboden, bestuurslid PR bij RVV. “Vijf jaar geleden was RVV nog actief in de promotieklasse.” Twee jaar geleden promoveerde Heren 1 nog naar de Derde Divisie via de nacompetitie en nu draait Heren 1 als promovendus mee in de top van de Tweede Divisie.

Dit najaar werd in het nationale bekertoernooi de strijd aangebonden met twee topdivisie-teams waarbij nieuwkomer RVV maar nipt verloor van Volley Tilburg en als tweede eindigde in de driekamp. “Het is eigenlijk onvoorstelbaar wat ons kleine clubje voor elkaar weet te boksen,” zegt Alexander van Duijvenboden.

Deze ‘grote kleine club’ met de Boorsmazaal als thuisbasis en ongeveer tweehonderd leden zou, gelet op de huidige stand, volgend jaar zomaar weer kunnen promoveren. En dat maakt iedereen bij RVV, met een groeiende aanwas van jeugdleden, ‘vet trots’.