Wie wordt de sportploeg van het jaar 2018?

Onlangs maakte de jury van de Sportverkiezing Katwijk de eerste nominaties bekend. Tijdens het SportGala Katwijk op 25 januari maken de volgende sportploegen kans op de titel Sportploeg van het Jaar: het eerste team van Madjoe (korfbal), Grasshoppers Dames 1 (basketbal) en vv Katwijk (voetbal).

Madjoe (korfbal, gepromoveerd naar de tweede klasse)

Het eerste team van de Rijnsburgse korfbalvereniging Madjoe werd vorig jaar tweede in hun zaalcompetitie en promoveerde na een play-off naar de tweede klasse. Dat is een unieke prestatie in de clubgeschiedenis, want de Rijnsburgers kwamen nog nooit op dit niveau uit.

Grasshoppers Dames 1 (basketbal, landskampioen, bekerwinnaar, winnaar super cup)

Bij Grasshoppers Dames 1 spelen vooral zelf opgeleide spelers uit de buurt. De ploeg heeft geen internationals en wordt niet versterkt door ingehuurde Amerikaanse speelsters. Gemiddeld is het ook nog eens de jongste ploeg. Toch reeg het team dit jaar de successen aaneen. De ploeg werd landskampioen en won daarnaast de beker en de super cup.

VV Katwijk (voetbal, kampioen Tweede Divisie)

Het seizoen 2017-2018 zal voor altijd worden bijgeschreven in de annalen van VV Katwijk. Niet alleen behaalden de oranjehemden voor het eerst in de geschiedenis de titel in de Tweede Divisie, de manier waarop het gebeurde was in elk opzicht bijzonder.