Stand van de sport met ‘Sporttafel 2020’ – Speciale televisie-uitzending met lokale gasten, nieuws en reportages

Het jaar 2020 was een bijzonder en onvolwaardig sportjaar. Vrijwel geen gelegenheid voor excelleren en het leveren van sportprestaties, in teamverband of individueel. Lege kleedkamers, onderbroken competities, gecancelde of uitgestelde sportevenementen en tribunes zonder toeschouwers. De impact van Covid-19 voor de sportverenigingen, (top)sporters en sport & bewegen in het algemeen is groot. Oók voor de organisatie van de Sportverkiezingen Katwijk en de Avond van de Sport.

De laatstgehouden Avond van de Sport vond plaats op 24 januari 2020 jl. in een uitverkocht Dorpshuis in Valkenburg, met uitreiking van sportprijzen aan diverse sporters, bestuurders en bijzondere initiatieven. Die avond vond ook de ondertekening van het lokale Sportakkoord plaats. Als we toen eens in een glazen bol konden kijken hoe sportjaar 2020 eruit zou gaan zien…

Toch is er behoefte om terug te blikken op 2020 en voorzichtig een blik naar voren te werpen op het nieuwe sportjaar. Met een speciale online tv-uitzending – ‘Sporttafel 2020’ – wordt voor sportminnend Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg de stand van zaken doorgenomen op het gebied van sport en bewegen in onze gemeente.

Wat zijn de ervaringen van sporters in het coronajaar 2020? Welke teleurstellingen en eventuele successen kunnen worden genoemd? Wat zijn de sociaal-maatschappelijke gevolgen van corona voor de lokale sport- en beweegcultuur en hoe staat het met de sportverenigingen? Deze en andere vragen komen aan bod met nieuws, gasten en reportages. De presentatie is in handen van Krijn Schuitemaker.

RTV Katwijk zal de uitzending vanaf maandag 29 maart a.s. een hele week lang dagelijks twee keer in de avonduren uitzenden op televisie.  Tevens is het sportprogramma te zien op het YouTube-kanaal van Sportverkiezingen Katwijk.

Bijschrift foto: De voorbereidingen voor de tv-uitzending zijn in volle gang zoals met deze opname van een workout in de buitenlucht.