‘Sporttafel 2021’ vanaf 28 maart te zien bij RTV Katwijk

Speciaal sportprogramma met lokale gasten én sportwinnaars. Vanaf 28 maart is de talkshow ‘Sporttafel 2021’ dagelijks een week lang te zien bij RTV Katwijk. Met ‘Sporttafel 2021’ wordt teruggeblikt op de sportjaren 2020 en 2021 met prestaties van sporters uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. De talkshow wordt maandagavond 28 maart voor het eerst uitgezonden. Daarna volgt een dagelijkse herhaling op meerdere tijdstippen. De presentatie is in handen van Krijn Schuitemaker, commentator bij o.a. NOS Studio Sport en Eurosport en Jaap Kloos van RTV Katwijk Sport. Voor sportminnend Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg is dit een niet te missen talkshow! 

Het sponsorhome van vv Rijnsburgse Boys vormt het decor van deze talkshow ‘Sporttafel 2021’. Anders dan vorig jaar mag publiek (vertegenwoordigers van de lokale sportwereld) aanschuiven bij de opnames. Na de opname volgt een netwerkbijeenkomst voor de lokale sportwereld. Bestuursleden van sportverenigingen hebben de mogelijkheid om zich hiervoor aan te melden. Zij hebben hiervoor separaat een mail ontvangen. De opnames van de talkshow zijn 24 maart a.s.

Sportwinnaars

Een onafhankelijke jury heeft uit het beperkte aanbod van sportprestaties van 2020 en 2021 ditmaal geen nominaties gedaan. Het heeft wél winnaars gekozen. Het gaat dan om sportprestaties in de categorieën Sportbelofte, Sportman, Sportvrouw en Sportploeg van het jaar.

Actualiteiten

Welke impact had corona op de sport in 2021? Wat zijn de verwachtingen voor 2022? Deze en andere vragen komen aan bod met nieuws en tafelgasten. Zo schuift onder meer sportwethouder Adger van Helden aan. Ook Jennifer Onasanya schuift aan. Deze Sportvrouw van het Jaar 2019 deed in Peking mee aan de Olympische Winterspelen. Tevens wordt de stand van zaken rondom het sportakkoord doorgenomen. De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen komt ook aan bod.

Avond van de Sport

De talkshow komt, net als vorig jaar in maart, in de plaats van de reguliere Avond van de Sport die om welbekende redenen alweer moest worden gecanceld. De laatstgehouden Avond van de Sport vond plaats op 24 januari 2020 jl. in een uitverkocht Dorpshuis in Valkenburg, met uitreiking van sportprijzen aan diverse sporters, bestuurders en bijzondere initiatieven. Die avond vond ook de ondertekening van het lokale Sportakkoord plaats.

Sinds 2016 organiseert de Stichting Sportpromotie Katwijk (SSK) de Sportverkiezingen Katwijk. De stichting beloont en geeft aandacht aan bijzondere prestaties van Katwijkse sporters, teams en verenigingen. In de eerste jaren werd het evenement georganiseerd onder de naam ‘Sportgala’. Sinds 2020 heet het evenement ‘Avond van de Sport’.