‘Sporttafel 2021’ deelt sportprijzen uit

Gesprekken met sporters, een terugblik op de gemeenteraadsverkiezingen en het uitreiken van sportprijzen. In dat teken stond de talkshow ‘Sporttafel 2021’, een productie van RTV Katwijk. Er was ook nieuws. Sportverenigingen kunnen dit jaar voor een bewegingsinitiatief een financiële bijdrage aanvragen bij de gemeente. Onder de inzenders krijgen de 13 beste ideeën een beloning van maximaal 1500 euro. Deze subsidie vloeit voort uit het lokale Sportakkoord.

Het sponsorhome van vv Rijnsburgse Boys vormde het decor van ‘Sporttafel 2021’. Anders dan vorig jaar mochten vertegenwoordigers van de lokale sportwereld aanschuiven bij de opnames. Aansluitend was voor hen een netwerkbijeenkomst georganiseerd.

Aan de ‘sporttafel’ schoven diverse sporters en sportvertegenwoordigers aan. Naast sportwethouder Adger van Helden was ook Jennifer Onasanya van de partij. Deze Sportvrouw van het Jaar 2019 deed in Peking mee aan de Olympische Winterspelen. Met diverse vertegenwoordigers van de lokale politiek werd teruggeblikt op de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen.

Sportwinnaars

Tijdens de talkshow zijn ook sportprijzen uitgereikt. Het gaat dan om sportprestaties in de categorieën Sportbelofte, Sportman, Sportvrouw en Sportploeg van het jaar. Robin Groenewoud, Berend van der Burg (beiden Sportbelofte), Arno Kamminga (Sportman), Ilse Kuijt (Sportvrouw) en Habithuis RVV (sportploeg) pakten de sportprijzen.

Iedere winnaar heeft vorig jaar een bijzondere prestatie geleverd. Zo won sportbelofte Robin Groenewoud in 2021 het internationale rolstoeltennistoernooi ’Flanders 25’. Berend van der Burg, de andere sportbelofte, werd in 2021 wereldkampioen karten in zijn klasse. Arno Kamminga behaalde als eerste Katwijker ooit tijdens de Olympische Zomerspelen in Tokyo twee zilveren medailles op de 100 meter en de 200 meter schoolslag. Basketbalster Ilse Kuijt is vaste waarde in Dames 1 van basketbalvereniging Grasshoppers en is tevens actief in het nationale basketbalteam. In 2021 werd ze gekozen in het All Star team van de beste 5 speelsters van de Eredivisie. Volleybalvereniging RVV timmert in de luwte al jaren aan de weg. De kleine club heeft een hoog doel: promotie naar de topdivisie.

De talkshow wordt maandagavond 28 maart voor het eerst uitgezonden door RTV Katwijk. Daarna volgt een dagelijkse herhaling op meerdere tijdstippen. De presentatie is in handen van Krijn Schuitemaker, commentator bij o.a. NOS Studio Sport en Eurosport en Jaap Kloos van RTV Katwijk Sport. Voor sportminnend Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg is dit een niet te missen talkshow!

Avond van de Sport

Met deze ‘Sporttafel’ was de reguliere Avond van de Sport, net als vorig jaar, in een nieuw jasje gestoken. De laatstgehouden originele Avond van de Sport vond plaats op 24 januari 2020 jl. in een uitverkocht Dorpshuis in Valkenburg, met uitreiking van sportprijzen aan diverse sporters, bestuurders en bijzondere initiatieven. Die avond vond ook de ondertekening van het lokale Sportakkoord plaats.

Sinds 2016 organiseert de Stichting Sportpromotie Katwijk (SSK) de Sportverkiezingen Katwijk. De stichting beloont en geeft aandacht aan bijzondere prestaties van Katwijkse sporters, teams en verenigingen. In de eerste jaren werd het evenement georganiseerd onder de naam ‘Sportgala’. Sinds 2020 heet het evenement ‘Avond van de Sport’.