Sportiff Grasshoppers Dames 1 Wint Nationale Beker

Sportiff Grasshoppers heeft de finalewedstrijd van de nationale beker (Carla de Liefde Trofee) tegen Den Helder Suns in winst weten om te zetten. In een ware thriller trok de ploeg van Rick Driessen en Frans Mens aan het langste eind. Het publiek in sporthal Cleijn Duin zag een super spannende wedstrijd met 2 ploegen die aan elkaar gewaagd waren en ondanks dat de thuisploeg het grootste gedeelte van de wedstrijd een voorsprong had kon de winst tot aan het laatste fluitsignaal nog steeds 2 kanten op.

Na een aftastend begin pakt Den Helder aanvankelijk de leiding maar 9 punten op rij van topscorer aan Katwijkse zijde Deborah Vos bezorgen Sportiff Grasshoppers de voorsprong aan het einde van de eerste periode (13-7).

Grasshoppers loopt in eerste instantie verder uit maar Den Helder weet weer aan te haken. Na 27-18 door onder andere drietjes van Sonja Kuijt, Noor Driessen en Liselot Kulk komt het antwoord van Den Helder met drie achtereenvolgende scores aan het einde van de eerste helft. Ruststand 27-24.

Na rust is er opnieuw een gelijk opgaande intense strijd te zien waarbij Sportiff Grasshoppers wel steeds voorstaat maar niet echt weg kan lopen. Aan Katwijkse zijde scores van Deborah Vos, Noor Driessen, Marieke van Schie  en Fleur Kuijt terwijl aan de andere kant met name Boonstra en Curran voor de Helderse punten zorgen. Via 43-34 gaat de teller naar 47-42 bij aanvang van het beslissende kwart.

Ook in het bloedstollende vierde kwart geven de teams elkaar weinig toe. Na time-outs over en weer na een Helderse run en vervolgens drie Katwijkse scores op rij van Alissa van der Plas, Liselot Kulk en Marieke van Schie is het verschil op het scorebord nog steeds minimaal (59-57). Met nog ruim een minuut te spelen is de spanning in de zaal om te snijden. Curran zorgt voor de Helderse gelijkmaker maar Fleur Kuijt en Noor Driessen zorgen voor 3 punten voorsprong op 13 seconden voor het einde. Den Helder krijgt dan nog een kans op verlenging maar ziet de laatste poging misgaan. Eindstand 62-59.

Scores: Deborah Vos 19, Noor Driessen 11, Fleur Kuijt 10, Marieke van Schie 9, Liselot Kulk 5, Alissa van der Plas 4 (+10reb), Sonja Kuijt 4, Iris Govers, Rosalie Aandewiel, Lotte van Kruistum.

Coach Rick Driessen die langs de kant intens opging in het spel, glom na afloop van trots: ”Het is een hecht team dat hard werkt en met drie speelsters die met onder 20 ook al zo’n wedstrijd in de benen hadden, hebben we die energie tot het einde vast weten te houden.” En hard lachend en blij dat de laatste poging van Den Helder mis ging: “Het wordt een beetje een sleur….”.

En alsof er niets is gebeurd staat zaterdag 2 april opnieuw deze topper op het programma voor de competitie. Sportiff Grasshoppers ontvangt opnieuw Den Helder Suns in sporthal Cleijn Duin om 18.00 uur. Op het spel staat dan de eerste plaats en het thuisvoordeel in de play-offs.