Robin Groenewoud wint met Oranje brons op de wereldkampioenschappen voor landenteams

Rolstoeltennisser Robin Groenewoud uit Rijnsburg heeft afgelopen zondag de derde plaats van het ‘World Team Cup voor junioren’ op Sardinië gewonnen. Hij deed dat met het Nederlandse juniorenteam met Robin Groenewoud, Maarten ter Hofte en Lizzy de Greef.

World Team Cup is een WK toernooi voor rolstoeltennissers tussen landenteams en is vergelijkbaar met de Davis Cup.

In de voorrondes had Robin Groenewoud met Oranje de juniorenteams uit Frankrijk en Verenigde Staten overtuigend verslagen. In de halve finale had Robin Groenewoud wel zijn wedstrijd tegen Japan gewonnen. Dit was niet voldoende voor de finale. Zondag werden de wedstrijden tegen Brazilië om de derde plek overtuigend gewonnen.

Hiermee sluit Robin Groenewoud een succesvolle periode van 4 weken af met 4 tennistoernooien in Italië, Frankrijk, België en Nederland. Naast het brons in Italië heeft Robin Groenewoud het toernooi in Barneveld gewonnen voor het enkelspel en dubbelspel. In Tarbes (Zuid Frankrijk) en in Knokke (België) heet hij de dubbels gewonnen en was hij bij het enkelspel tweede.

Robin Groenewoud gaat komende periode weer hard trainen om zijn droom te realiseren: het deelnemen aan de Paralympische Spelen.

Wilt u meer weten over Robin Groenewoud en rolstoeltennis, ga dan naar zijn website (www.robingroenewoud.nl) of zijn instagram (robin_wheelchairtennis)

Fotobijschrift: Het juniorenteam van Nederland met Robin Groenewoud rechts en Maarten ter Hofte en Lizzy de Greef links. Rechtsachter staat Colin Sal, de coach van het juniorenteam tijdens de World Team Cup