Robin Groenewoud 2e op NK Tennis

De 16-jarige  Robin Groenewoud uit Rijnsburg is afgelopen zondag tweede geworden op de Nederlandse Kampioenschappen Tennis voor rolstoel jeugd in Alphen aan de Rijn.

Nadat bij Robin de diagnose acute lymfatische leukemie werd vastgesteld, is hij drie jaar lang behandeld met chemokuren. De combinatie van medicijnen hebben tot gevolg gehad dat zijn spieren en botten zijn aangetast. Hij heeft ingezakte rugwervels, vergroeide botten in de knieën, enkels en heupen. Hierdoor kan hij niet meer staan en lopen.

Na een lang revalidatieproces ging Robin dit voorjaar op zoek naar een rolstoelsport. Tennis was al snel zijn favoriet en hij bleek daar ook nog talent voor te hebben: zijn eerste wedstrijd won hij gelijk.

Direct na de zomer heeft de tennisbond hem uitgenodigd voor het talententeam van de KNLTB.

Met de extra training van de KNLTB op donderdag en zaterdag heeft Robin een geweldige ontwikkeling doorgemaakt. Dit heeft nu de tweede plaats op het Nederlandse kampioenschap opgeleverd.

Het tennis levert Robin niet alleen sportief succes op. Door de sport heeft Robin weer een heel fijn sociaal netwerk kunnen opbouwen. Dat was hij door zijn ziekte helemaal kwijtgeraakt.

Ook geeft het tennis Robin weer vertrouwen in zijn lichaam dat hem de afgelopen jaren enorm in de steek heeft gelaten. Het tennis geeft Robin heel veel energie en hij wordt daar dan ook enorm blij en gelukkig van. Robin voelt zich niet meer belemmerd door de dingen die hij niet kan. Ook kan hij tijdens het sporten zijn zorgen en angsten die hij over heeft gehouden aan zijn ziekte helemaal vergeten.

Hoewel Robin pas negen maanden aan rolstoeltennis doet, heeft hij nu al de finales van de Nederlandse kampioenschappen gehaald. In 2020 wil Robin aan een aantal internationale toernooien meedoen om eind 2020 in de top 10 van de wereld rangrijst te komen. Dit leidt weer tot nieuwe kansen en mogelijkheden.

De extra trainingen, materialen en deelname aan toernooien kosten erg veel geld. Robin zoekt contact met bedrijven die met Robin willen samenwerken en hem willen sponsoren of ondersteunen. Robin wil graag mensen en bedrijven inspireren en motiveren en een voorbeeld geven hoe je ondanks een beperking succesvol kan zijn.

Meer weten van Robin? Ga dan naar robin_wheelchairtennis (instagram) of Robin Groenewoud (facebook).

Bron: Allesoverkatwijk.nl