Karatekampioen Cem Senol wint van honderd tegenstanders

Het is Cem Senol gelukt, honderd tegenstanders verslaan in 1,5 minuut durende gevechten. Zaterdagmiddag was Senol de eerste Nederlander die een zogenoemde 100-1 kumite (sparren) heeft voltooid. De karatekampioen deed dat zaterdag in jongerencentrum Scum. Alle inkomsten worden geschonken aan Stichting Hartekind.

De Katwijker (links op de foto), tijdens de Avond van de Sport nog genomineerd voor Sportman van het Jaar, heeft meer dan twintig jaar wedstrijdervaring in het full-contact karate, kickboksen en mixed martial arts. Internationaal heeft hij meerdere titels op zijn naam staan. In 2016 sloot hij zijn wedstrijdcarrière in Nederland af met het winnen van de zwaargewicht titel in full-contact karate van de International Budokai.

Alle tegenstanders waren ervaren wedstrijdkarateka’s. Nu hij deze ultieme test heeft doorstaan, behoort hij bij ongeveer 30 personen, die deze test ook hebben gedaan. Wethouder Adger van Helden moedigde de karatekampioen aan, en opende de middag.

Alle inkomsten worden geschonken aan Stichting Hartekind, omdat één van zijn kinderen geboren is met een hartafwijking. De stichting zet zich in voor kinderen met een hartafwijking door middel van het financieren van onderzoek. Er leven in Nederland ongeveer 25.000 kinderen met een aangeboren hartafwijking.

Bron: RTV Katwijk

Fotocredit: Dojo Osaka