Grasshoppers Dames 1 verliezend finalist Final Four

Sportiff Company Grasshoppers Dames 1 is er in Den Helder niet in geslaagd om de Final Four ten koste van 4Consult Binnenland te winnen. Op vrijdag wisten Grasshoppers en Binnenland respectievelijk Den Helder en Loon Lions te verslaan. Voor Grasshoppers was de late vrijdagavondwedstrijd ook een ware uitputtingsslag. Op Sonja Kuijt (blessure) na was de volledige selectie aanwezig, evenals een grote schare meegereisde supporters. Deborah Vos begon ziek aan de wedstrijd en moest later afhaken.

De wedstrijd begon gelijk op. Het was Iris Govers die voor Grasshoppers direct twee driepunters verzilverde. Tot 10-7 bleven de Katwijksen aan de leiding maar het was uiteindelijk het team uit Barendrecht dat het kwart met 12-15 winnend afsloot.

Het tweede kwart begint erg lastig voor Grasshoppers. Er valt niets raak terwijl Binnenland wel blijft scoren en zo uit weet telopen naar 12-25 halverwege het kwart. Grasshoppers kan het 2e deel van het kwart wel weer aanhaken maar kan niet voorkomen dat de ruststand alles behalve prettig is voor het team van Gouw en Mens: 22-34.

Na rust lijkt Grasshoppers de draad weer op te pakken maar al snel neemt Binnenland weer over en weet de voor sprong halverwege het 3e kwart tot 17 punten uit te bouwen (28-45). Sportiff Company Grasshoppers herpakt zich enigszins, toont wilskracht en weet het scorebord weer een vrolijker karakter te geven aan het eind van het derde kwart. De achterstand wordt tot 7 punten teruggebracht naar 43-50.

De spanning komt in het 4e kwart weer helemaal terug als Sportiff Company Grasshoppers met nog 3 minuten te spelen nog maar één punt achter staat. Binnenland loopt daarna weer uit naar 5 punten. Met nog 29 seconden te spelen brengt Ilse Kuijt met een 3-punter de Katwijksen weer hoop als het verschil nog maar twee is op het bord. De stop-de-klok-actie levert Binnenland op 11 seconden voor tijd nog twee vrije worpen op. Met maar 1 score is er nog hoop met 3 punten achter. Helaas mist het laatste schot en is de einduitslag 63-66. Dus mag Binnenland de beker die bij het winterkampioenschap hoort in ontvangst nemen.

Scores: Ilse Kuijt 16 pts; Iris Govers 15 pts; Noor Driessen 9 pts; Marieke van Schie 8 pts; Mia Hordijk 6 pts; Deborah Vos 5 pts; Karin Kuijt 2 pts; Alissa vd Plas 2 pts; Tamlyn de Groot; Rosalie Aandewiel; Lotte van Kruistum; Liselotte Kulk.

Coach Axel Gouw vond de zware wedstrijd de vorige avond in de benen geen excuus: “Als je tegen Binnenland niet 40 minuten lang ons eigen merk basketbal speelt dan kom je tekort, en dat kwamen we ook.” En met een blik in het nieuwe jaar: “Binnenland, met een onnavolgbare Marlou de Klein, is gewoon de te kloppen ploeg met Lions en Den Helder tot nu. Nu weer verder. Dit zal ons sterker maken en we laten zeker nog van ons horen na de kerstpauze.”