Erepenning voor Grasshoppers

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Katwijk heeft basketbalvereniging Grasshoppers de gemeentelijke erepenning ontvangen uit handen van burgemeester Cornelis Visser.

De burgemeester memoreerde in zijn inleiding dat basketbalvereniging Grasshoppers al bijna vijftig jaar bestaat en al jaren tot de tien grootste basketbalverenigingen van Nederland behoort. De vereniging telt ruim 400 leden en 39 teams die spelen in 31 competities, ook landelijk.

“Met jullie sportieve prestaties wordt Katwijk nationaal en internationaal op de kaart gezet,” sprak de burgemeester. “Vorig jaar is het damesteam voor de tweede keer Nederlands kampioen geworden. De prijzenkast is vol en de lijst met overwinningen lang,” vervolgde de burgemeester die tevens aanstipte dat Noor Driessen, Karin, Ilse en Fleur Kuijt meespelen in de selectie van de Orange Lions en hun Katwijkse club trouw blijven.

Tevens werd de maatschappelijke betrokkenheid van Grasshoppers onderstreept met de G-teams en rolstoelbasketballers, de gezonde kantine en de inzameling van eten en donaties voor de Voedselbank.