BREAKING: Special guest Avond van de Sport

Tijdens de Avond van de Sport, gehouden op vrijdag 27 januari, zal Pieter de Waard, algemeen directeur en bestuursvoorzitter van de betaald voetbalorganisatie Telstar, de opening van deze feestelijke avond in het sponsorhome van v.v. Quick Boys voor zijn rekening nemen.

De opening van de Avond van de Sport is bij gastspreker Pieter de Waard aan het juiste adres. Sinds oktober 2006 is De Waard algemeen directeur en bestuursvoorzitter van betaald voetbalorganisatie Telstar. Hij is daarmee de op een na langstzittende algemeen directeur in het Nederlandse betaald voetbal. De 62-jarige De Waard heeft inmiddels aangekondigd per 1 juli te stoppen bij Telstar.

Pieter de Waard

Bij zijn aantreden was de club uit IJmuiden op sterven na dood. Na het instellen van een Raad van Commissarissen en de geboorte van de Stichting Pro Telstar kwam het herstel van de club in een stroomversnelling. Met behulp van de Gemeente Velsen en Bouwondernemer Joop Leliveld werd er in 2008 een nieuw stadion gerealiseerd. Met dit nieuwe stadion en een samenwerking met AZ werd Telstar weer levensvatbaar.

De flamboyante De Waard haalt regelmatig het nieuws met bijzondere uitspraken en acties. Zo slaagde hij erin om in 2021 Louis van Gaal, zelf een oud-speler van Telstar, over te halen om eenmalig als coach van de Witte Leeuwen op te treden. Onder leiding van Van Gaal werd op 24 september 2021 met 1-0 gewonnen van Jong AZ, dat op dat moment koploper was van de Keuken Kampioen Divisie. Tot zijn uitspraken behoren onder meer: ‘Wie Telstar wegzet als subsidiejunk, krijgt een knokploeg op zijn stoep’. Of: ‘Ach, dat voetbal is maar een lastige onderbreking van een geweldige avond’. Zo zijn er nog wel meer uitspraken van De Waard te vinden. Duidelijk is in elk geval dat hij geen blad voor de mond neemt. De Stichting Sportpromotie Katwijk verwacht dan ook veel van de door gastspreker De Waard verzorgde opening.

Programma Avond van de Sport

De presentatie tijdens de Avond van de Sport is in de vertrouwde handen van Jaap Kloos en Krijn Schuitemaker. Aan de sporttafel interviewen zij tijdens diverse tafelronden de kanshebbers voor de sportprijzen, waarna de categoriewinnaars ook bekend worden gemaakt. De Katwijkse sportwethouder Sonny Spek zal de sportprijzen aan de winnaars uitreiken.

Tijdens het programma, dat om 19.30 uur begint, wordt ook de stand van zaken rondom het Lokale Sportakkoord doorgenomen.

Alle sportverenigingen van de gemeente Katwijk zijn na aanmelding welkom om tijdens deze bijzondere avond in het sponsorhome van v.v. Quick Boys aanwezig te zijn. Het is een uitstekende mogelijkheid om elkaar te leren en natuurlijk ook om te netwerken. Met dit programma, muziek, een hapje en een drankje belooft dit een echte Avond van de Katwijkse Sport te worden.