Anthony Correia nieuwe hoofdtrainer VV Katwijk

Anthony Correia is met ingang van volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van VV Katwijk. De 37-jarige oefenmeester komt over van ODIN’59 uit Heemskerk en heeft bij VV Katwijk een contract voor één seizoen getekend.

Anthony is bij ODIN’59 bezig aan zijn eerste seizoen, wat dit seizoen de verassing in de Derde Divisie Zaterdag is. Met fris en fruitig aanvallend voetbal staat de ploeg met maar liefst 38 gescoorde doelpunten op de derde plek. Zo volgen zij grote clubs DVS’33 op 1 punt en Sparta Nijkerk op gepaste afstand. Naast trainer van ODIN’59 is Correia tevens sinds drie seizoenen assistent-trainer van Keuken Kampioenclub Telstar uit Velsen-Zuid.

anthony_met_vv_katwijk_2.jpg

Anthony Correia begon tijdens zijn actieve loopbaan als voetballer al aan het trainersvak. Zo was hij acht jaar jeugdtrainer voor onder anderen clubs als Stormvogels Telstar, VSV en KFC. Na twee seizoenen als assistent, begon zijn eerste klus als hoofdtrainer bij VVH Velserbroek. Hier was hij twee seizoenen succesvol actief in de 4e en 3e klasse zondag. Voordat Correia vorig jaar naar ODIN’59 vertrok, was hij drie seizoenen actief als hoofdtrainer van VV IJmuiden (3e klasse zaterdag).

Als speler was Correia vijftien seizoenen professioneel voetballer bij Telstar. Hij kwam maar liefst 355 wedstrijden uit voor de club uit de Eerste Divisie. Van 2013 t/m 2016 was Anthony tevens de aanvoerder van Telstar.

Technisch directeur Cees Bruinink geeft namens de club aan: ,,Wij zijn zeer verheugd met de komst van Correia naar VV Katwijk. Wij volgen Anthony al een tijdje en denken dat hij uitstekend past binnen onze club. Anthony is een zeer gedreven en moderne ambitieuze trainer die van aanvallend voetbal houdt. Hij heeft discipline hoog in het vaandel staan en is altijd bezig om zijn spelers beter te maken. Wij verwachten dat er komende zomer wat meer mutaties in de selectie zullen zijn, dan dat we de afgelopen jaren gewend zijn bij VV Katwijk. Wij denken dat Anthony de juiste man is om het teambuildingsproces aan te sturen en de aanwezige kwaliteiten te bundelen tot een sterk team dat het voetbal gaat spelen wat de supporters van VV Katwijk graag zien”.

Bron: VV Katwijk