Tijdens het Sportgala belonen we niet alleen sporters en sportteams voor uitzonderlijke prestaties. We belonen ook Katwijkse initiatieven op sportief gebied die het afgelopen jaar op een positieve manier indruk hebben gemaakt bij zowel sporters, supporters en inwoners van de Katwijkse gemeenten en daarbuiten. In 2018 maakten de volgende drie sportinitiatieven kans op de prijs ‘Sportinitiatief van het Jaar’. Wie zijn de genomineerden voor 2019? Nomineer jouw sportinitiatief: nominaties@sportverkiezingenkatwijk.nl

Houd de website in de gaten voor updates!

Sportprogramma Grasshoppers: Het beste uit jezelf halen.

In 2018 is de basketbalvereniging de Grasshoppers gestart met een topsportprogramma voor de jeugd. Het programma biedt gemotiveerde en talentvolle meisjes en jongens extra mogelijkheden om hun persoonlijke top in het basketbal te bereiken.

Circa 20 jeugdspelers hebben een plek gevonden in het programma. De talentvolle sporters volgen twee keer per week een ochtendtraining van 07.15 – 08.00 uur.

Beginnerscursus AV Rijnsoever: Katwijk in beweging.

Genoeg deelnemers aan de beginnerscursus van AV Rijnsoever hadden nog nooit aan hardlopen gedaan en liepen enkele maanden later ‘zomaar’ de ronde van Katwijk  uit! Dat is een indrukwekkende ervaring en een hele prestatie.

Niet alleen voor de deelnemers zelf, maar vaak ook voor de naaste familie. De beginnerscursus is al meer dan 25 jaar een succesformule met enkele duizenden deelnemers.

Zo krijg je Katwijk ‘in beweging’.

Start2bike IJsclub Voorwaarts: Een frisse wind Soms moet een club zelf dingen organiseren en soms kan een vereniging slim gebruik maken van het bestaande aanbod.

Start2Bike is een mooi voorbeeld van het succesvol omarmen van een landelijk initiatief. Via de Wielerafdeling van de IJsclub zijn zo verschillende mensen begonnen met wielrennen of mountainbiken.

Er zijn opvallend veel vrouwelijke deelnemers en dat zorgt voor een frisse wind in het mannenbolwerk.